Agenda

januari 2019

Op dit moment geef ik tijdelijk geen wekelijkse Biodanza workshops.
Ik verwacht in de loop van 2019 weer te starten op een fijne lokatie in Amsterdam.
Als je op de hoogte gehouden wilt worden van mijn Biodanza-activiteiten, dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

In de tussentijd wens ik je veel mooie dansen op jouw levenspad!

 

oktober/november 2018 

 

In oktober (31) en november (7, 14, 21, 28) dansen we 5 keer met het thema 'archetypen'.
De archetypen in Biodanza staan voor universele patronen die een continue stroom van informatie bevatten en ons verbinden met de creatieve krachten van de natuur. Voorbeelden van archetypen in Biodanza zijn yin-yang, de dieren (tijger, slang, hippo en reiger), de elementen (vuur, water, aarde, lucht) en de Goden en Godinnen (Griekse, Hindoe e.d.). Door het dansen met de archetypen kunnen we de creatieve krachten die hiermee verbonden zijn van binnenuit tot ons nemen en ons bewustzijn ermee verrijken. Dat klinkt wellicht wat abstract en poëtisch, maar in de dans kan het heel concreet worden. Laten we samen gaan verkennen wat er te beleven valt in het dansen met de archetypen!

 

 

 

 

 

Archief

september 2018

Vanaf 5 september dansen we wekelijks op woensdagavond in het Gamelanhuis.

Een nieuw seizoen, een nieuwe lokatie!

We dansen de komende weken met de volgende thema's:

     5 september: thuiskomen bij jezelf

     12 september: levenslust

     19 september: verkennen & creëren

     26 september: de kracht van samen

     3 oktober: levensstroom

     10 oktober: waar ben je?
     17 oktober: down to earth

 

zondag 8 juli 2018: Biodanzafestival Amsterdam in Mirror Centre

Op zondag 8 juli vond het eerste Biodanzafestival Amsterdam plaats, waar ik samen met collega Biodanza-facilitator Lida Vermeulen een vivencia gaf met als thema: Vriendschap als bron van leven.
Het was gezellige dag met veel oude bekenden en nieuwe ontmoetingen en drie rondes met Biodanzaworkshops van verschillende Biodanzadocenten uit Amsterdam.

 

24 maart - 24 juni 2018: menselijke beweging

In het vroege voorjaar van 2018 nam ik deel aan een Biodanzaweekend over Menselijke Beweging. In Biodanza zien we beweging als de essentie van onze uiting als mens. Via onze bewegingen laten we iets van onszelf zien, nemen we deel aan het leven en gaan we in interactie met onze omgeving. Onze bewegingen zijn ook een weerspiegeling van de beweging van de natuur, van de kosmos. Het leven komt via onze beweging tot uiting. De lammetjes op de foto laten dit zo mooi zien: hun uitbundige bewegingen zijn een uiting van vrijheid, speelsheid en ruimte.

Het weekend over Menselijke Beweging liet me ervaren hoe rijk de verschillende bewegingsmogelijkheden in Biodanza zijn. Elke bewegingscategorie is een poort naar een ander stukje potentieel. 'Vloeiendheid' bijvoorbeeld vergroot het vermogen om mee te bewegen met de omgeving, om samen te zijn en samen te leven en het vergroot het gevoel van eenheid en verbinding.

Door de verschillende bewegingscategorieën te dansen, integreer je de aanverwante kwaliteiten steeds meer in je leven, waardoor je repertoire aan mogelijkheden in het dagelijks leven groeit en er meer van jouw potentieel tot uiting kan komen.

In de 12 lessen tot de zomervakantie stonden de menselijke bewegingen centraal. Per week dansten we met een thema geïnspireerd op het moment van de week en op de groep.

 

 

 

 

 

 

 

gallery/springende lammetjes
gallery/1534602864714-cbfc2493-5a0c-40dc-8638-415fbd469b44
gallery/biodanza festival plaatje kleur_2
gallery/archetypen plaatje helene levy